Açık Öğretim Ortaokulu Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır, Kimler Kayıt Yenileme Yaptırır? Ders Seçimi Nasıl Yapılır?
İçindekiler
Açık Öğretim Ortaokulu Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır, Kimler Kayıt Yenileme Yaptırır? Ders Seçimi Nasıl Yapılır?
Kimler Kayıt Yenileme İşlemi Yaptırmalıdır?
Açık Öğretim Ortaokuluna kayıt yaptıran öğrenciler mezun oluncaya kadar sınava girmek istediği her dönem, iş takviminde belirlenen tarihler arasında kayıt yenileme işlemini yapmak zorundadır. Açık Öğretim Ortaokulu bilgi işlem sistemde DONUK durumda olan öğrenciler de mezun duruma gelinceye kadar, her dönem kayıt yenileme işlemini yaptırmalıdır. TASDİKNAME ALMIŞ durumda olan öğrencilerde istemeleri halinde kayıt yenileme işlemini yaparak eğitimlerine kaldıkları yerden devam edebilirler.
Kayıt yenileme işlemini yapanlar sistemde öğrencilik durumunun AKTİF olduğunu kontrol edebilirler.
Dikkat:
2002 yılı ve daha öncesinde Açık Öğretim Ortaokuluna kayıt yaptırmış, bu tarihten sonra hiç kayıt yenilememiş “Donuk” durumdaki öğrencilerimizin T.C. kimlik numaraları Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi Yönetim Sisteminde kayıtlı olmayabilir. Bu öğrencilerimizin kayıt yenileme sınav bedelini yatırmadan önce Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine, aoo@meb.gov.tr adresine başvurmaları gerekmektedir. Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi Yönetim Sisteminde öğrencimizin T.C. kimlik no güncelleme işlemi yapıldıktan sonra kayıt yenileme işlemine devam edebilecektir.
1. 2022-2023 eğitim öğretim yılı 1. dönem Kayıt Yenileme Tarihleri
Açık Öğretim Ortaokulu 2022 – 2023 eğitim öğretim yılı I. Dönem kayıt yenileme işlemleri 22 Ağustos 2022- 7 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. (Kayıt tarihleriyle ilgili değişiklikleri web sayfamızdan takip ediniz)
Bilgilerinde güncelleme (T.C. Kimlik Numarası, Sınav Yeri, İletişim Bilgileri v.b.) yapmak isteyen öğrenciler ile ücret muafiyetinden yararlanan öğrenciler sınav bedeli yatırmadan önce Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurmalıdır.
Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri, mezun olana kadar her dönemde kayıt yenileme sınav bedelini ödemeleri gerekmektedir. Bir dönem için kayıt yenileme sınav bedeli, 50 TL olarak belirlenmiştir.
Ücret muafiyeti durumunda olan öğrenciler mezun olana kadar her dönem en yakın Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurarak kayıt yenileme işlemini yaptıracaklardır. Bu işlemi yaptırmayanlar dönem sınavlarına katılamazlar.
Öğrenci, T.C. kimlik numarası ile T.C. Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası bankamatiklerine (ATM) ya da ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden 50 TL ödeyecektir.
https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı ile sınav bedelini yatırabilirsiniz.
Kayıt yenileme işlemi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinden yapılacaksa, kayıt yenileme sınav bedelinin yanı sıra 5 TL’de, kurumun Okul Aile Birliği banka hesap numarasına veya kurumda görevli ilgiliye makbuz karşılığında ödenecektir.
DİKKAT: Kayıt Yenileme Sınav Bedeli ödendiği sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kaydınızın aktifleşmesini engeller. Bunun için sınav bedelinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz.
3.1. Bankamatikten Para Yatırılırken İzlenecek Adımlar
1. GİRİŞ tuşuna basınız.
2. Dil seçeneklerinden TÜRKÇE tuşuna basınız.
3. Ana sayfadan ÖDEME İŞLEMLERİ tuşuna basınız.
4. EĞİTİM ÖDEMELERİ tuşuna basınız.
5. Karşınıza gelen seçeneklerden M.E.B ÖDEMELERİ’ni seçiniz.
6. Ödeme yapmak istediğiniz sınav türünü seçiniz. (AÇIK ÖĞRETİM KURUMLARI)
7. ATM tuşları yardımıyla T.C. KİMLİK NUMARANIZI girin ve GİRİŞ tuşuna basınız. Yatıracağınız 50 TL’’yi düzgün biçimde hazırlayın ve DEVAM tuşuna basınız
8. Paranızı ekranda gösterildiği şekilde bölmeye yerleştirin ve GİRİŞ tuşuna basınız.
9. Para tanımlama işlemi için lütfen bekleyiniz.
10. Yatırdığınız tutarla ekrandaki tutarı karşılaştırın, kabul edilen tutarı onaylamak için DEVAM tuşuna basınız.
11. Ekranda görünen bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra onay için EVET tuşuna basınız.
12. Paranız yatırılırken lütfen ATM’den ayrılmayınız.
13. İşleminiz tamamlandıktan sonra makbuzunuzu almayı unutmayınız.
Dikkat:
Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu öğrencilerden kimlik numarası olmayanların kayıt yenileme işlemlerini yaptırabilmeleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından verilen kimlik belgesinin üzerinde yer alan yabancı kimlik numarasını girmeleri gerekmektedir.
Dikkat:
T.C. kimlik numarası almak zorunda olmayan kişiler ile yabancı uyruklulardan yabancı kimlik numarasını alamayanlar, kayıt yaptıracakları kurum aracılığıyla Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğüne, 0 312 213 01 73 numaralı faks ile veya aoo@meb.gov.tr mail adresine ulaşmaları gerekmektedir. Bu öğrencilere Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından sınav bedellerini ödeyebilecekleri banka hesap numarası verilecektir.
Açık Öğretim Ortaokulu Ders Seçimi
Açık Öğretim Ortaokuluna kayıt yenileme yaptıran öğrencilerimize, bulunduğu sınıf ve alt sınıflardan sorumlu derslerinin tamamı sistem tarafından atanır. Öğrencinin üst sınıftan alabileceği en fazla 4 (dört) dersin ataması toplam ders sayısı 9 u geçmeyecek şekilde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce yapılır. Sınav bedelini yatırıp irtibat bürolarına başvurmayan öğrenciler sistem tarafından aktif duruma getirilerek ders seçimi otomatik olarak yapılır. Ücret muafiyetinden yararlanan öğrencilerin ders seçimi, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurarak aktif duruma geldikten sonra yapılır. Ancak öğrencilerin mağdur olmamaları için şifreleri ile sisteme girerek AKTİF durumda olduklarını ve derslerinin atandığını kontrol etmeleri gerekmektedir.

Mobil Uygulamamızı İNDİRİN! AÖL Yeni Müfredat Çıkmış Sınav Sorularını Çözün!
Eklenme Tarihi: 22 Ağustos 2022