2017 1. Dönem Sınav Tarihinin Ertelenmesini İsteyenler var!

18 yorum
28 views

2017 1. Dönem Sınav Tarihinin Ertelenmesini İsteyenler var!

İstanbul /Beykoz’dan Ebru A., derslere çalışmak için kalan zamanın yetersiz olduğunu, değişen ve henüz HEM’lerde olmadığı için alamadığı kitapların bulunduğunu söyleyen bir mesaj atmış. Ebru’nun mesajı aşağıda:

Merhaba bir sorum olacaktı ama kiminle iletişime geçmem gerektiğini bilmiyorum. sizin sitenizi buldum umarım yardımcı olabilirsiniz. ders seçimleri 2 gün önce açıldı, ben ilk kayıt olduğum için otomatik seçildi dersler; fakat kitapların çoğu Ankara’dan merkezlere dağıtılmamış ve 1 – 2 hafta sürermiş. sınavlar 9-10 Aralık’taymış. önümüzde 4 – 5 hafta var ve 14 adet kitap bitirmem gerek, bu normal mi? nasıl sınav tarihini bu kadar erkene alabiliyorlar?

Gerçekten de www.aol.meb.gov.tr adresine girer girmez, karşınıza aşağıdaki duyuru çıkıyor:

AÖL, geçen yıllarda Ocak ayında yapılan 1. dönem sınavını tam bir ay erkene aldı. Yine geçen yıllardan farklı olarak değişen ders kitaplarını geri dönüşüme isteyerek bazı derslerin kitaplarına ulaşmayı da imkansız hale getirdi. Değişen kitaplarla ilgili internetten pdf indirme linki de pasif olduğu için ortada Açık Liseli öğrenciler için garip bir durum var:

  • Sınavlar geçen yıla göre bir ay daha erken olacak,
  • Ders kitapları eksik…

Şimdi Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü bu duruma bir çözüm bulmak için ne yapıyor bilmiyoruz, ama ortada olan gerçekler bunlar. Acilen

  • Eksik kitapların ya basılı olarak ya pdf olarak temini sağlanmalı
  • 1. dönem sınavları geçen yıllarda olduğu gibi Ocak ayına alınarak (ertelenerek) ders çalışmak isteyen öğrencilere zaman tanınmalı.

Biz Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencileri adına bu durumu ifade ederek üstümüze düşeni yapıyoruz. Siz de fikrinizi aşağıdaki yorum kısmına yazarak ifade edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+
Açık Lise sınavlarına hazırlanmanın en kolay hali: AçıkTercih AÖL Test Çöz!

Mobil Uygulamamızı İNDİRİN! AÖL Yeni Müfredat Çıkmış Sınav Sorularını Çözün!


Etiketler: ,
Eklenme Tarihi: 28 Ekim 2017

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın

Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.

2017 1. Dönem Sınav Tarihinin Ertelenmesini İsteyenler var! (18 Yorum)

  1. sınava çalışma zamanı gerçekten çok kısıtlı hangi ara hangi derse çalışıcaz hem kitaplar bile tam gelmeden sınav vakti geliyo bi de bunların sayısal dersler olduğunu düşünün nsıl çalışıcaz?????????????? ve başarılı olucaz????

  2. soz konusu orgun lise olunca onlarla ayni sart ve kosulda ogrenim goruyoruz!! Istirham ediyor ve sinav tarihlerinin ertelenmesini istiyoruz! Hangi akla ve mantığa sigacaktir bu 20 kasimda kitaplari verip 9-10 aralikta sinav yapmak! Lutfen ertelensin. Boyle egitim sistemini yururluge sokup turkiye gelissin istiyorsunuz. Daha cok istersiniz! Derhal bir el atin ve bizleri bu yukten ve dusmus oldugumuz durumdan kurtarin.! Ya bu son sansi ise okuyacak kisilerin. Ya sizlerin yuzunden sinavdan alabileceginin altinda puan alirsa? Aldiginiz ahlarin bedelini odiyemezsiniz! Empati kurarak bizleri algılayabilirsiniz. Rica ediyor ve umutla bekliyoruz.

    • Bence fazla abartıyorsunuz üniversiteye gidecek öğrencilerin olmasından dolayı ek sınav yerine erkene aldılar hem sizdeki neyin kafası kitabı erken aslaydınız da erken ćalışsaydınız geç almak sizin problemimiz sistemi de eleştirmek yerine hemen bitirmeyi deneyin bence. Örgüden çıkmışsın devlet sana okuma olanağı sağlıyor. Buna şükür et.

      • ders seçimi aktif olur olmaz halk eğitim merkezine gittim ancak kitaplar henüz gelmemişti. haftalarca kitapların gelmesini bekledim. sonunda geldi ama EKSİK geldi. öyle bilip bilmeden ‘örkön olsoydonooz’ demek kolay tabi.

  3. Zaman gercekten de cok kisitli. Ders calismak isteyen ogrencilere 19 gun sinav arasi 14 kitabi bitirmelerini istiyorsunuz! Bu tamamen bir ahmaklik. Bunu kime sorsaniz 19 gunde 14 kitapmi? Sorusu olusacktir aklinda. Bi an once bu sinav tarihinin ertelenmesini istiyor ve arz ediyorum. Tum yetkililere sesleniyorum. Sinav tarihleri ertelensin. Ilk senem bi bilgim yok aklim fazlasiyla karisik ve 19 gunde 14 kitap bitirebilmemiz son konusu bile olamaz. Hele ki benim gibi lise donemine 2 yil ara verdikten sonra baskayan ogrenciler icin. #sinavlarertelensin.

  4. Bende bulamadım ama PDF dosyalarını indirdim MEB AOL ders notları yazın çıkıyor bu kadar kasmaya gerek yok şahsen ben memnunum kaldırılmasını istemiyorum. Çalışacak olan öğrenciler çalışsın buradaki testleri çözdüm yapan her türlü yapar. inşAllah olur

  5. Bugün halk eğitim merkezi ne gittm 14 dersten bir tane bile kitap yokmuş Aralık on da sınav kitap yok derslerin rüyasına yatıp sınav da başarılı olucaz heralde ne kadar saçma böyle bir şey olamaz elimizde ders kitapları mız olmadan hokus pokus yapıp sınavı geçebilecegimizimi düşünüyorlar acaba….?