Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2020-2021 Haftalık Ders Çizelgeleri Yayınlandı
Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2020-2021 Haftalık Ders Çizelgeleri Yayınlandı
22.10.2020 tarih ve 35 sayılı TTK Kararı ile yayınlanan 2020-2021 eğitim öğretim yılı Mesleki Açık Öğretim Lisesi Anadolu Meslek Programı Haftalık Ders Çizelgeleri ve 2020-2021 HDÇ Uygulama Esasları kurum web sayfasının “Ders Çizelgeleri” menüsü altında yer almaktadır. Yüz yüze eğitim veren Okul/Kurumların bu Çizelgeler ve Haftalık Ders Çizelgeleri Uygulama Esasları doğrultusunda iş ve işlemlerini yapmaları gerekmektedir.
2020-2021 eğitim öğretim yılında Ortaöğretim mezunu olarak kayıt yaptıran öğrenciler 4 dönemde mezun olabileceğinden 2018-2019 öğretim yılı ders programına göre yüz yüze eğitimlerini alacaklardır.
Kalfalık ve/veya ustalık belgesi sahibi olup Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptıranlar için 2020-2021 eğitim öğretim yılı Haftalık Ders Çizelgesi Uygulama Esaslarının 20. Maddesinde “Mesleki Açık Öğretim Lisesinde uygulanan haftalık ders çizelgelerindeki meslek derslerinden kalfalık, ustalık belgesi ve yaygın eğitim kurs belgesi olanların muafiyetleri;”nin nasıl yapılacağı ile ilgili açıklamalar yer almaktadır.
Meslek derslerinde muafiyet işlemleri; kademeli geçişten dolayı 2020-2021 eğitim öğretim yılı haftalık ders çizelgelerindeki bütün derslerin sisteme tanımlanması yapılıncaya kadar, 22.10.2020 tarih ve 35 sayılı TTK Kararı ile yayınlanan 2020-2021 eğitim öğretim yılı Mesleki Açık Öğretim Lisesi Anadolu Meslek Programı Haftalık Ders Çizelgeleri Uygulama Esasları doğrultusunda, 2018-2019 eğitim öğretim yılı haftalık ders çizelgelerine göre okul/kurumlar tarafından yapılacaktır.
2020-2021 eğitim öğretim yılı Haftalık Ders Çizelgesi için tıklayınız.
2020-2021 HDÇ Uygulama Esasları için tıklayınız.
MAÖL Haftalık Ders Çizelgeleri Uygulama Esaslarının ilk 14 maddesi aşağıda. Bu maddelerden özellikle mezuniyet için gerekli toplam kredi bilgisi önemli. Bu nedenle aşağıdaki maddeleri okumanızı tavsiye ederiz:
MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ – ANADOLU MESLEK PROGRAMI
HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ UYGULAMA ESASLARI
- Mesleki Açık Öğretim Lisesi Anadolu Meslek Programı Çerçeve Öğretim Programları 2020-2021 eğitim ve öğretim yılından itibaren 1. dönemden(9. sınıf) başlamak üzere kademeli olarak uygulanacaktır.
- 1 ve 2. dönemlerde alana ait temel mesleki becerileri kapsayan derslere, 3,
- 5 ve 6. dönemlerde dala ait mesleki becerileri kapsayan derslere yer verilmektedir. 7 ve 8. dönemlerde ise işletmelerde mesleki eğitim dersi ve seçmeli meslek dersleri uygulanır.
- Haftalık ders çizelgelerinde “Ortak Dersler”, “Seçmeli Dersler”, “Meslek Dersleri” ve “Seçmeli Meslek Dersleri” bölümleri yer almaktadır.
- Ortak dersler, tüm ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin zorunlu olarak alması gereken derslerdir.
Haftalık ders çizelgesinde yer alan ortak derslerde Talim ve Terbiye Kurulunun belirlediği dersler, ders saatleri ve programlar uygulanır. - Öğrenciler, ortak dersler ile tamamlayamadıkları mezuniyet kredisini seçmeli dersler ile tamamlayabilirler.
- Meslek dersleri, öğrenciyi hedeflediği mesleğe, iş alanlarına yönelten ve bu yönde gelişmesini sağlayan derslerdir.
- Seçmeli meslek dersleri, öğrencilerin hedefledikleri ve yöneldikleri alanda, meslek dersleri ile tamamlayamadıkları mezuniyet kredilerine ulaşmalarını sağlayan derslerdir.
- Haftalık ders çizelgelerinde belirtilen yıldızlı (*) dersler; mutlak başarılması gereken, muafiyeti olmayan dersleri ifade eder. Ortak dersler içerisinde muafiyeti olmayan ders (*) işareti ile gösterilen “Türk Dili ve Edebiyatı” dersidir. Meslek derslerinde ise yıldızlı (*) muafiyeti olmayan dersler haftalık ders çizelgelerinde belirtilmiştir.
- Üç kez sınavına girilip başarısız olunan ortak derslerden ( yıldızlı (*) ders hariç ) muaf olunur. Öğrenci muaf olduğu dersin kredisini alamaz, sınavına girmek için isterse tekrar seçebilir.
- Dönemlere göre haftalık ders saati sayısı o dersin kredisidir. Dersi başaran öğrenci o dersin kredisini alır.
Mezuniyet için başarılması zorunlu meslek dersleri ve seçmeli meslek dersleri toplamı 126 krediden az olamaz. - Mezuniyet için gerekli kredi toplamı en az 242’dir.
- Okutulması zorunlu meslek dersleri ve zorunlu seçmeli meslek dersleri kredi toplamı 146 olmalıdır.
- Alınabilecek meslek dersleri, zorunlu seçmeli meslek dersleri ve seçmeli meslek dersleri kredi toplamı 164’ten fazla olamaz.
Mobil Uygulamamızı İNDİRİN! AÖL Yeni Müfredat Çıkmış Sınav Sorularını Çözün!
Etiketler: maöl 2020 2021, maöl alan dersleri, maol ders kredileri, maöl okutulacak desler, maol ortak dersler, Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2020-2021 Haftalık Ders Çizelgeleri
Eklenme Tarihi: 5 Kasım 2020
Konu hakkında yorumunuzu yazın