Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi

İçindekiler

“Bilgiyi ürüne dönüştüren üniversite” Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi

konya-gida-tarim-universitesi“Bilgiyi ürüne dönüştüren üniversite” fikriyle yola çıkan, akademik ve teknolojik altyapısını bu fikir özerine kuran Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi; Türkiye’nin gıda ve tarım alanındaki ilk ihtisas üniversitesidir. İngilizce eğitim veren, uluslararası bir araştırma üniversitesi olarak kurulan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, öğrencilerine çağımızın teknolojileri olarak kabul edilen biyoteknoloji, nanoteknoloji ve enformatik-iletişim teknolojileri gibi alanlarda uzmanlaşmanın yanı sıra, en güncel teknolojilerle donatılmış laboratuvarlarda ve bazıları dünyada ilk olan Ar-Ge faaliyet ve projelerinde yer alabilme imkanı sağlamaktadır.


Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nden Mezuniyet Sonrası İşe Yerleştirme Garantisi!


İlham kaynağımız; Anadolu’nun tarım merkezi Konya Ovasında 9000 bin yıl önce kurulmuş Çatalhöyük medeniyetidir. Çatalhöyük; yerleşimin genişliği, barındırdığı nüfusu, oluşturduğu güçlü sanat ve kültür geleneği ile diğer neolitik yerleşimlerden son derece farklı olduğu için Unesco tarafından Dünya Mirası listesine dahil edilmiştir. Üniversitemiz; yenilikçiliğiyle, üretkenliğiyle, gelişmişliğiyle dünyanın ilk tarımcı yerleşimi Çatalhöyük’ün 9000 yıllık geleneği üzerinde yükselmektedir.

Gücümüzün kaynağı, vakfımızın kurucusu Türkiye’nin en büyük kuruluşlarından Konya Şeker ve Anadolu Birlik Holding’dir. Gücümüzün kaynağı; Konya Şeker’in onbinlerce dekar uygulama alanı, binlerce hektarlık alana yayılmış çiftlikleri, tarım, gıda, hayvancılık, enerji, satış ve pazarlama alanında sayısı 40’a varan işletmeleri ve dünyanın en büyük beş gıda markasından biri olmayı hedefleyen TORKU’nun sağladığı üniversite-sanayi işbirliğidir. Bu işbirliği, bilginin ürüne dönüştürülmesi ve pazara sunulması noktasında yüksek hızlı bir tünel vazifesi görerek, üretilen bilginin kısa sürede ürüne dönüştürülmesi noktasında büyük rol oynayacaktır.

Araştırma Stratejimiz: Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi araştırma stratejisini, üniversitede üretilen bilginin ürün ve uygulamaya dönüştürülmesi ve böylece araştırma sonucunda elde edilen bilgilerin mümkün olan en kısa sürede ve somut bir biçimde toplum yararına kullanılması oluşturmaktadır.

Eğitim modelimiz, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’ndeki lisans eğitim sistemi, genelden ihtisaslaşmaya giden ve uygulama ağırlıklı bir biçimde tasarlanmıştır. Birinci yıl farklı disiplinlerden öğrencilerin ortak dersler alarak farklı alanlarla ilgili geniş bir bakış açısına sahip olmalarını sağlanır. Fakülte bazında alınan öğrencilerin, ilk yılın ardında bölüm seçimi, herhangi bir sınırlama olmaksızın tamamen öğrencinin tercihine bağlıdır.

Kampüsümüz; LEED Gold sertifikasyonu standartlarına göre tasarlanmış olup, şehrin merkezinde yüksek hızlı tren garına sadece 800 metre uzaklıktadır. Kampüsten yürüme mesafesindeki hızlı tren garından, ülkenin en büyük şehirlerine hızlı trenle kolay ve konforlu ulaşma imkanı bulunmaktadır.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Yeşil kampüs standartlarına göre tasarlanmıştır. Toplam 150 bin metrekare kapalı alana sahip kampüste, üç farklı fakülte binası, kültür ve kongre merkezi, kütüphane ve spor salonu bulunacaktır. Kampüste yurtlar, yemekhane ve sağlık merkezi de yer alacaktır.

Merkez kısmı trafiğe kapalı ve dışarıya doğru genişleyen büyük bir daire biçiminde tasarlanan kampüste, eğitim-öğretim ve sosyal faaliyetlerle ilgili yapıların yanı sıra, bağımsız bir teknopark bölgesi bulunmaktadır. Bünyesinde en son teknolojiyi barındıracak bir Ar-Ge binasının yer alacağı teknopark bölgesinde ayrıca bir kuluçka merkezi, test ve analiz laboratuvarları, merkezi laboratuvar ve pilot üretim tesisi yer alacaktır.

Akademik yapımız:

Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi, disiplinler arası bir yaklaşım ile tarım sektöründeki sorunların çözümüne yönelik uluslararası düzeyde eğitim ve araştırma programlarıyla Türkiye’de ilk olma özelliği taşımaktadır.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mimarlık Fakültesi bünyesindeki eğitim programları, farklı disiplinlerle araştırmacı ruha sahip girişimci bireyler yetiştirilmesi hedefiyle tasarlanmıştır.

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nin varlık gerekçesi; yaslandığı değerler ve ilkeler bağlamında, ‘küresel dönüşümün’ yerel ve entellektüel paydaşı olmaktır.

Enstitüler: Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsüsü.

Araştırma Birimlerimiz: Üniversitelere, kamu kuruluşlarına ve özel sektöre hizmet vermesi planlanan Merkezi Ar-Ge Laboratuvarı ulusal ve uluslararası kriterlere göre dizayn edilmektedir. Modern analiz ve test cihazlarını bünyesinde bulunduracak laboratuvarın temel amacı, her türlü kurum ve kuruluşa araştırma, ürün geliştirme, üretim, test ve ölçüm gibi süreçlerde hizmet vererek, üniversitemizdeki ve tüm ülkemizdeki araştırmalara yardımcı olmak ve liderlik etmektir.

Üniversitemizin tanıtım broşürlerini Türkçe ve İngilizce olarak aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Bu Yıl Öğrenci Kabul Edecek Bölüm ve Programlar

İlk öğrencilerini bu yıl kabul edecek Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, fakülteler altında yer alan programlara öğrenci alacak ve belirtilen programa yerleşen bir öğrenci, ortak ders süresi sonrasında, aynı program içerisinde yer alan, tamamı 4 yıllık İngilizce eğitim verecek olan bölümlerden istediğini tercih etme hakkına sahip olacaktır.

Bu çerçevede, 30 kişilik kontenjana sahip Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi – Mühendislik Programları MF-4 puan türünde öğrenci kabul edecek ve bu programa yerleşen öğrenciler:

  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Gıda Mühendisliği
  • Biyomühendislik

bölümlerinden istedikleri bir tanesini seçme hakkına sahip olacaklardır.

Aynı şekilde, 20 kişilik kontenjana sahip Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi – Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları MF-3 puan türünde öğrenci alacak ve bu programa yerleşen öğrenciler:

  • Moleküler Biyoloji ve Genetik
  • Bitkisel Üretim ve Teknolojileri

bölümlerinden istedikleri bir tanesi seçme hakkına sahip olacaklardır.

Son olarak, 20 kişilik kontenjana sahip Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi – İktisadi ve İdari Programlar TM-2 puan türünden öğrenci kabul edecek ve bu programa yerleşen öğrencilerimiz:

  • Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik
  • Ekonomi

bölümlerinden istedikleri bir tanesini tercih edebileceklerdir. Söz konusu 3 program ve bunların altında yer alan 7 bölüm kapsamında toplam 70 kişilik kontenjana sahip üniversitemiz, bu kontenjanlara yerleşen öğrencilerin tamamına, mezuniyetleri sonrasında işe yerleştirme garantisi sağlamakta ve öğrencilerin tamamını %100 burslu olarak kabul etmektedir.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+
Açık Lise sınavlarına hazırlanmanın en kolay hali: AçıkTercih AÖL Test Çöz!

Mobil Uygulamamızı İNDİRİN! AÖL Yeni Müfredat Çıkmış Sınav Sorularını Çözün!


Etiketler: ,
Eklenme Tarihi: 9 Haziran 2016

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın

Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.