Açık Lise Hangi Kitaptan Hangi Konuya Çalışacağım?
“Açık Lise Hangi Kitaptan Hangi Konuya Çalışacağım?”, “Açık Lise kitaplarındaki hangi ünitelerden sorumluyuz 2019” soruları ders seçimini yapan ve ders notlarını halk eğitimlerden alan öğrencilerin sorduğu en önemli sorular. Aşağıda bu soruya cevap vermeye çalıştık. Ancak yine de sorusu olanlar yorum bölümünden sorularını (ders kitabının adı ve dönemi ve kendi dönemleriyle birlikte yazarsa cevaplayabiliriz.
Açıköğretim hangi derslerden sınava gireceğim?
Açık Öğretim Ders Kitapları Değişti 2019-2020: Hangi kitaptan hangi konuya çalışacağınızı da görerek doğru ve güncel kitapları pdf olarak indirebilirsiniz.
Soru Arama özelliği ile İlk ve Tek:
https://www.youtube.com/watch?v=_eTm_JvknC0&t=36s
AçıkTercih.Com Açık Lise Uygulaması
Açık Lise 2019-2020 hangi seçmeli derse hangi kitaptan çalışacaksınız?

Seçmeli dersler için kullanılacak kitapların listesi: Açık Lisede hangi seçmeli ders için hangi dersin kitabına çalışmak gerekiyor? Örneğin Seçmeli Tarih 1 seçen bir açık lise öğrencisi sınava hazırlanmak için hangi dersin kitabına çalışacak ve hangi dersin sorularını çözecek? Seçmeli dersler için kullanılacak kitapların listesini bu sayfada bulabilirsiniz.
Açık Öğretim Lisesi Ders Notları
Açık Öğretim Lisesi kitapları genellikle tek dönemlik kitaplar biçiminde basılmıştır, bu nedenle çok fazla kafa karışıklığı olmaz. Açık liseli arkadaşlar örneğin Dil ve Anlatım 5 seçti ise Dil ve Anlatım 5 kitabı zaten tek dönemlik bir kitap olduğu için sorun olmaz. Ancak bazı kitaplar iki dönemliktir, işte bu tür kitaplar söz konusu olduğunda kafa karışıklığı başlayabiliyor. Aşağıda iki dönemlik (normal liselerin bir yıllığı) kitaplarının konularına göre hangi ünite ve konularına hangi ders için çalışacağınızı açıklamaya çalıştık.Açık Öğretim Lisesi Ders Notları ana sayfası için iki ayrı resmi sayfa var:
1 .Açık Öğretim Okulları Ders Kitapları linki, tıklayın!
2. AÖL Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Lise Ders Kitapları için tıklayın!
Hangi kitaptan hangi konuya çalışacağım diyenler sorusunu yorum bölümüne yazabilir.

Mobil Uygulamamızı İNDİRİN! AÖL Yeni Müfredat Çıkmış Sınav Sorularını Çözün!
Etiketler: Açık Lise Hangi Kitaptan Hangi Konuya Çalışacağım?, açık lise hangi konulardan sorumluyuz, açık lise kitaplarındaki hangi ünitelerden sorumluyuz 2020, açık öğretim lisesi sorumlu üniteler 2019 2020
Eklenme Tarihi: 6 Şubat 2018














Merhaba. Ben 12. sınıfım. Bu yıl açık liseye geçtim. Kredim 202 görünüyor. 8 zorunlu dersim var. Bana 7. dönem ingilizce, peygamberimizin hayatı 10, inkılap tarihi 12 peygamberimizin hayatı 1 ve 2, temel dini bilgiler 1 ve 2, demokrasi ve insan hakları 1 ve 2, biyoloji 5. dönem, din kültürü 7. dönem, edebiyat 7. dönem, sanat tarihi 1 ve 2 kitaplarını verdiler. ders seçimini kendim yapmayı unuttum. öncelikle 1. dönem sınavlarına falan nereye kadar çalışmam gerekiyor anlamadım ve derslerin çoğu din bu normal mi
Adınıza seçilmiş (atanmış) olan o derslerin kitaplarının tamamına çalışacaksınız. Din Kültürünün çok olması normaldir. Bu döneme kadar, o Din Kültürü derslerini, ya seçmediniz ya da geçemediniz. Oysa Din Kültürü dersleri (1-8) ortak yani zorunlu derstir. Geçmeden veya muaf olmadan mezun olamazsınız.
Merhaba ben 9.sinifi özgün okudum. 10. sınıfa geçtim a.ö.L.sine basvurdum ve kitaplarimi otomatikmen kendisi secilmis olarak aldim ve kitaplarım ingilizce den (1,2,3).dönem var matematik (3.)dönem var felsefeden (1.)döneminki var yani demek istediğim bir dersten 3 tane bir bir dersten 2tane bir dersten 1 tane var hangisine calisacagim bilmiyorum ve nereye kadar oldugunu ???
Siz şu an toplamda 3. dönem öğrencisisiniz (yani 10. sınıfın 1.nci dönemi).
Bu nedenle 3. dönem ortak dersleri ve 1 ve 2. dönemden kalan ortak dersleri şimdi sizin adınıza sistem seçmiş. Bu kalan ortak dersler de sizin için zorunlu ders. Bu nedenle İngilizce 1-2-3 derslerinin üçünden de bu dönem sınava gireceksiniz. Felsefe 1 dersi 10 ve 11. sınıfın ortak dersi yani şimdi Felsefe 1 dersinden sınava gireceksiniz. Gelecek dönemlerde Felsefe 2-3-4 dersleri sırasıyla karşınıza çıkacak. Seçilen derslerin hepsininin kitabına çalışıp çıkmış sınav sorularını çözün.
Bu aöl sınavlarında matematik1 matematik2 veya fizik1 fizik2 ne demek yanlarindaki sayılar dönemleri mi ifade ediyor
Evet yanlarındaki rakamlar o dersin ait olduğu dönemi gösteriyor. Açık Lisede dersler 2, 4 veya 8 döneme bölünmüştür. Örneğin Türk Dili ve Edebiyatı dersi, ayrı kitapları olan 8 dönemlik 8 ayrı derstir. Felsefe dersi ise 3-4-5-6 dönemlerde karşınıza çıkar ve 4 ayrı derstir. Derslerin tam tablosunu hem sisteme girdiğinizde kendi sayfanızda (Başarılı dersler, başarısız dersler, muaf dersler v.s. şeklinde) görebilirsiniz. Ya da buraya bakın.
25 temmuz AÖL sınavında hangi konulardan çıkacak 10 sınıfın 2. Döneminde AÖL geçtim
Sizin sınıfınız ve döneminiz önemli değil, seçtiğiniz derslerin sonunda dönemi gösteren numaralar ve/veya ders kodları önemli. Örneğin siz 10. sınıf 2. dönemde, yani 4. döneminizde olabilirsiniz, ancak bu dönem (2019-2. dönem) sınavı için seçtiğiniz dersler arasında örneğin Coğrafya 3 de yer alabilir. Özetle seçtiğniz derslere çalışmalısınız. Seçtiğiniz ve 25-26 Temmuz’da sınavına gireceğiniz dersleri sisteme öğrenci girişi yaparak “DÖNEM DERSLERİ”ni tıklayın. Orada bu dönem derslerini görebilirsiniz.
bu iptal olan sınavda nerelerin çıkacağı belli değilmi mi? felsefe 4 – tarih 6 edebiyat 6 matematik 4 yabancı dil 6
Sorularda bir değişiklik yok. Felsefe 4 için Feslefe 4 sorularını çözmeniz gerekiyor. Tarih 6 edebiyat 6 matematik 4 yabancı dil 6 için de yine o derslerin sorularını çözün. Değişen bir şey yok. Sadece Corona salgının yatışmasını ve sınav tarihinin açıklanmasını bekleyeceğiz. Bu erteleme ve evde kalma olayı derslere daha çok çalışmak için fırsat
merhabalar 2020 2.dönem 21,22 mart sınavlarında hangi konulardan sorumlu olacağımızdan bilginiz var mı acaba
21-22 Mart sınavları iptal oldu.
Tarih 5.dönem direkt kitap 11.sınıf olarak verildiği için nerden başlamam gerek bilmiyorum lütfen
TARİH 11 ders kitabının 1. ünite: Değişen Dünya dengeleri karşısında Osmanlı Siyaseti (1595-1774), 2. Ünite: Değişim Çağında Avrupa ve Osmanlı, 3. ünite Uluslararası İlişkilerde Denge Stratejisi (1774-1914), TARİH 5 dersi içindir.
2. Dönem Kayitimi yaptırdıktan sonra 9 ders seçtim ve bana verilen Halk egitimden 2 ders kitabı var internetten çalışacaksınız dediler 21 22 Mart’ta sınava gireceğim verilmeyen kitaplar seç.tarih 1 ve 2 Seçmeli coğrafya 2 Seçmeli biyoloji 2 Seçmeli türk dili 1-2-3 ve 4 kitapları nereden ve hangi konulara çalışacağım.
Açık lise ders kitaplarını indirebileceğiniz link bu. Hangi dersten kitabın tamamına, hangisinden belli ünitelere çalışacağınızı aynı sayfadaki kitap açıklama kısımlarında görebilirsiniz.
meraba ben üniversite sınavına hazırlanmak için açık öğretime geçtim 2. dönem DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 8, FELSEFE – 1,FELSEFE – 2,T.C.İNK.TAR. VE ATA. – 2,YABANCI DİL – 8,TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 8 (*) dersleri zorunlu çıktı hangi ünitelere çalışmam gerekiyo
Bu derslerin tamamının kitapları zaten eski tabirle müstakil (bağımsız) kitaplardır. Yani TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 8 İÇİN TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 8 Kitabının tamamına, FELSEFE 1 için Felsefe 1 Kitabının tamamına çalışmanız lazım. Açık Lise ders kitaplarının PDF dosya olarak indirebileceğiniz linki bu. Aynı sayfada ders kitapları ile ilgili gerekli açıklamalar da var.
Türk dili ve edebiyatı 1 ve 2 kitabından 2. Dönemde nereden nereye kadar sorumluyum lütfen yardımcı olur musunuz?
Seçtiğiniz ve 21-22 Mart’ta sınavına gireceğiniz dersler arasında:
Türk Dili ve Edebiyatı 1 dersi varsa Türk Dili ve Edebiyatı 1 kitabının tamamından;
Türk Dili ve Edebiyatı 2 dersi varsa Türk Dili ve Edebiyatı 2 kitabının tamamından sorumlusunuz.
Türk Dili ve Edebiyatı dersi kitapları zaten 1’den 8’e 8 ayrı kitap halinde bölünmüş durumda. Hangisinin sınavına girecekseniz o dönem o ders kitabının tamamından sorumlu olursunuz.
Kitapların belli ünitelerinden sorumlu olma olayının Türk Dili ve Edebiyatı dersi ile ilgisi yok maalesef.
AçıkTercih.Com AÖL Test Çöz Uygulaması 2019 2020 indirmeyi ve çıkmış sınav sorularını çözmeyi unutmayın.
Başarı ve kolaylık dileklerimizle