İnsan ve Toplum Bilimleri 2018 YKS Taban Puanları

İçindekiler

İnsan ve Toplum Bilimleri 2018 YKS Taban Puanları

İnsan ve Toplum Bilimleri 2018 YKS Taban Puanları

İnsan ve Toplum Bilimleri 2018 YKS Taban Puanları



ÜniversiteŞehirProgramÖzelliklerSüre2018 YKS Puan Türü2018 Kont. Gn2018 Taban Puanı
Işık Üniversitesiİstanbulİnsan ve Toplum Bilimleri(İng.) (%50 İnd.)4EA3
Işık Üniversitesiİstanbulİnsan ve Toplum Bilimleri(İng.) (Burslu)4EA2322,71239
Işık Üniversitesiİstanbulİnsan ve Toplum Bilimleri(İng.) (%75 İnd.)4EA15200,93098




İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü

İnsan ve Toplum Bilimleri (Humanities and Social Sciences) Bölümü, isminden de anlaşılabileceği gibi insanı ve toplumuilgilendiren hemen her konuda sosyal bilimler, beşeri bilimler, felsefe ve sanat perspektifinden çalışmalar yapan bir bölümdür.

Günümüzde iş alanları ve meslekler arasındaki sınırlar önemli bir ölçüde ortadan kalkmaya başlamış; her alanda çok yönlü bakış açısına ve entellektüel bilgi donanımına ihtiyaç doğmuştur. Bu nedenle, indirgemeci ve sınırlayıcı olmayan, bütüncül bir bakış açısına sahip olan bir lisans programının ortaya konması, eğitim sisteminin gelişmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

İnsan ve Toplum Bilimleri (Humanities and Social Sciences) Bölümü yenilikçi eğitim anlayışıyla kamu ve özel sektörün her gün değişen beklentilerine cevap verebilen, sosyal ve beşeri bilimler, mühendislik, bilim ve teknoloji, felsefe, sanat tarihi ve kültürel çalışmalar alanlarında gelişime açık, disiplinler arası yorum yapabilen ve çözüm geliştirebilen mezunlar yetiştirmek amacıyla kurulmuştur.

Programa, “Eşit Ağırlık (EA)” puanıyla alınan öğrenciler, bu programda çoğulcu ve çok yönlü bir eğitim almaktadırlar.

İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü aynı zamanda, üniversitenin tüm fakültelerine ve bölümlerine, İnsan ve Toplum Bilimi (HSS), Bilim-Teknoloji ve Toplum (STS), Türkiye Cumhuriyeti Tarihi (HIST) ve Türkçe (TUR) alanlarında seçmeli ve zorunlu dersleri de açmaktadır.

TÜRKİYE’DE İLK VE TEK!

Işık Üniversitesi’nde beş fakülteden biri olan Fen Edebiyat Fakültesi’ne bağlı olarak 2007 yılında açılan program, ülkemizde bu alandaki ilk ve tek lisans programı olma özelliğini taşımaktadır.



Neden İnsan ve Toplum Bilimleri Programı

  • Türkiye’de bu alandaki ilk ve tek lisans programından mezun olarak fark yaratma ve rekabet avantajı sağlama imkanı,
  • Uzmanlaşacağı dalı 2. seneden sonra ve kendi ilgi alanınıza göre seçebilme imkanı,
  • Tek bir meslek ya da sektörle kısıtlanmak yerine, birçok farklı sektörün gereksinimlerine cevap verebilecek formasyon kazanma ve kariyer olanaklarını artırma imkanı,
  • Farklı ilgi alanları arasında sadece birini seçmek yerine, felsefe, bilim, teknoloji, politika, sanat, sosyoloji, psikoloji gibi birçok alanda ders seçebilme ve bu alanlarda bilgi sahibi olma imkanı,
  • Disiplinler-arası eğitim alarak, farklı alanlardaki bilgilerini birleştirebilme imkanı,
  • Çok geniş bir kültür, bilgi birikimi ve buna bağlı olarak günümüz bilimsel / teknolojik gelişmeleri, sanat eserleri ve kültürel aktiviteler konularında yorum yapabilme , felsefe, analitik, eleştirel ve yaratıcı düşünebilme yeteneklerini geliştirme imkanı,
  • Yaratıcı düşünme, inovasyon, sosyal girişimcilik gibi alanlarda bilgi ve yeteneklerini geliştirerek, hem toplumsal hem de ekonomik katma değer üretebilme imkanı.

Mezunlar Nerelerde Çalışabilir?

Eğitimci / Araştırmacı / Akademisyen Olabilir:

Bir İTB mezunu, edinmiş olduğu entelektüel birikim, araştırma yeteneği ve tecrübesi ile ilgilendiği herhangi bir sosyal bilimler, sanat, felsefe ya da yönetim bilimleri alanında yüksek lisans ve doktora yaparak, tek bir disipline sıkışmamış, yenilikçi ve üretken bir araştırmacı / akademisyen olabilir.

Teknoloji Yöneticisi Olabilir:

İTB mezunları, seçtikleri dala bağlı olarak teknik çözümler geliştirmekten sorumlu mühendis yerine, geliştirilecek teknik çözümlerin fizibilitesini değerlendiren, ürün geliştirme ve teknoloji stratejisine karar veren, inovasyon ya da pazarlama stratejisini belirleyen uzmanlar ve yöneticiler olabilirler.

Bu alanlarda kendilerini geliştirirlerse, tüm sektörlerdeki şirketlerde “yeni ürün geliştirme”, “inovasyon”, “bilgi yönetimi”, “pazarlama” gibi bölümlerinde görev alabilirler.

Sanatçı veya Sanat Yöneticisi Olabilir:

Bir İTB mezunu, kendisini geliştirdiği, uzmanlaştırdığı ve farklılaştırdığı takdirde herhangi bir sanat dalında üreten, yenilikçi ve yaratıcı bir bakış açısıyla özgün yorumlar getirebilen bir sanatçı, sanat yöneticisi ya da sanat eleştirmeni olabilir. Bu tanımın içine senaristlik, oyunculuk, ressamlık, yazarlık gibi yüzlerce alanı koyabilirsiniz.

İnsan Hakları Uzmanı Olabilir:

Bir İTB mezunu örneğin insan hakları hukuku gibi bir alanda kendisini geliştirir, araştırmalarını yoğunlaştırır ve uzmanlaşırsa, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Avrupa Parlamentosu gibi uluslararası kurumlarda uzman olarak görev yapabilir.

Medya, İletişim ve Halka İlişkiler Uzmanı, Yayıncı Olabilir:

Bir İTB mezunu medya ve iletişim (TV, radyo, gazete, dergi, Internet yayıncılığı vs.) sektörlerinde uzmanlaştığında ve tecrübe kazandığında, değişilmez bir eleman olur, çünkü bu alanlarda asıl değerli olan “görebilme”, “yorumlayabilme”, “ifade edebilme” yeteneğidir. Yayınevlerinde editörlük, yazarlık gibi alanlarda, ya da sosyal medyada, web portallarında görev alabilir.

Teknoloji ve Çevre Uzmanı Olabilir:

Bir İTB mezunu örneğin “yeni teknolojilerin insan ve çevre sağlığına etkileri” gibi konularda çalışır ve uzmanlaşırsa, Sağlık Bakanlığı, Çevre Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü gibi kuruluşlarda, ya da bu alanda faaliyet gösteren birçok ulusal ve uluslararası sivil toplum örgütlerinde uzman ve yönetici olarak görev yapabilir.

Girişimci Olabilir:

Bir İTB mezunu “sosyal girişimcilik” ya da “ticari girişimcilik” alanlarında uzmanlaşabilir ve kendi hayallerini gerçekleştirmeye doğru yola çıkabilir. İTB bölümünde her iki konuda da açılmış dersler, uzmanlaşmış hocalar ve danışmanlık destekleri bulunmaktadır.

Kamu Sektöründe çalışabilir:

Bir İTB mezunu, sahip olduğu bilgi birikimi ile Kalkınma Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, Türkiye İstatistik Kurumu, KOSGEB gibi kamu kurum ve kuruluşlarında görev alabilir.

(Işık Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü)

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+
Açık Lise sınavlarına hazırlanmanın en kolay hali: AçıkTercih AÖL Test Çöz!

Mobil Uygulamamızı İNDİRİN! AÖL Yeni Müfredat Çıkmış Sınav Sorularını Çözün!


Etiketler: , ,
Eklenme Tarihi: 18 Kasım 2018