TYT Puanlı 2 Yıllık Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Bölümü DGS ile Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları, İş İmkanları ve Taban Puanları

TYT Puanlı 2 Yıllık Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Bölümü DGS ile Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları, İş İmkanları ve Taban Puanları için yorumlar kapalı

İçindekiler

Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Bölümü DGS ile Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları

Aşağıdaki tabloda Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi DGS ile Geçiş Yapılabilecek Lisans Programlarını görebilirsiniz. Ayrıca Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi ile ilgili aydınlatıcı bir yazı da aşağıdadır:…



KoduP. KoduProgram AdıDGS ile Geçiş Yapılabilecek Lisans ProgramlarıA. Kodu
79149Alternatif Enerji Kaynakları TeknolojisiElektrik Mühendisliği3160
79149Alternatif Enerji Kaynakları TeknolojisiElektrik-Elektronik Mühendisliği3162
79149Alternatif Enerji Kaynakları TeknolojisiEnerji Sistemleri Mühendisliği8319
79149Alternatif Enerji Kaynakları TeknolojisiEnerji Yönetimi9402
79149Alternatif Enerji Kaynakları TeknolojisiFizik3182
79149Alternatif Enerji Kaynakları TeknolojisiFizik Mühendisliği3184
79149Alternatif Enerji Kaynakları TeknolojisiNükleer Enerji Mühendisliği3274

Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi TYT Taban Puanları



Alternatif enerji kaynakları teknolojisi

Alternatif enerji kaynakları ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde kullanılmaktadır. Alternatif enerji kaynakları çevreye zarar vermeyen, canlı yapısını koruyan ve maliyeti daha düşük olan enerji kaynaklarıdır. Ülkemizde genellikle fosil yakıt olarak bilinen kömür, Linyit, petrol gibi çevreye zararlı enerji kaynakları kullanılmaktadır. Fosil yakıtlar çevreye ve canlı yapıya zararlı oldukları için güvenli, yenilebilir, kaynak tüketmeyen, çevreye ve canlılara zarar vermeyen jeotermal enerji kaynaklarına İhtiyaç duyulmakta ve bu yönde çalışmalar yapılmaktadır. Ülkemizde jeotermal enerji kaynakları yani yenilenebilir enerji kaynakları yüzde on üç civarındadır. Bu yüzde on üçün yüzde yetmişi ithal edilmektedir. Buda büyük bir maliyet getirmektedir. Jeotermal enerji kaynaklarının kullanımı ayrıca ülkeye tasarruf sağlamaktadır. Dünyada ve Türkiye’de pek çok kurum enerji yatırımları yapmak istemektedir. Kamudaki Ar-Ge üniteleri yeni programlar yeni projeler üretmeye çalışmaktadır. Alternatifler enerji kaynakları teknolojisi tasarruf artırmak için geliştirilmektedir. Ayrıca yenilenebilir enerji kaynaklarına teşvik edilmesi için geliştirilmesi gerekmektedir.

TYT AYT Felsefede 5’te 5 Yapacaksınız: TYT AYT Felsefe Grubu Uygulaması

TYT AYT Felsefe Psikoloji Sosyoloji Mantık Konu Anlatımı Konu Testleri Deneme Sınavları ve Sorularınıza Cevap Bulacağınız Bir Uygulama




Alternatif enerji kaynakları;

  • Rüzgar enerjisi,
  • Jeotermal enerji,
  • Gel-git ve akıntı enerjisi,
  • Hidroelektrik santralleri,
  • Hidrojenle çalışan araçlar,
  • Güneş enerjisi,
  • Dalga enerjisi,

Güneş enerjisi; Güneş ışığından elde edilen enerjidir. Doğal ısıtma, kullanım ve sera suyu ısıtması, hidrojen üretimi, elektrik üretim gibi ticari enerji kaynağı olarak kullanılabilmektedir.

 
Rüzgar enerjisi; Rüzgar enerjisi bedava, temiz olan bir enerjidir. Çevreye ve canlı yapıya herhangi bir zararı yoktur. Maliyeti çok düşüktür. Rüzgar enerjisinin olumsuz yanı ise yapım maliyetlerini çok yüksek olması ve birim kapasitesinin çok yeterli olmamasıdır. Rüzgar türbinleri denizlere yakın kıyılara kurulmaya başlanmıştır. Yükseklikleri doksan beş metreye kadar çıkarılmıştır ve faydaları büyük oranda görülmektedir.
 
Jeotermal enerji; Yeraltından yeryüzüne çıkan sulardan elde edilen enerji şeklidir.
 
Dalga enerjisi; Okyanus ve denizler gibi büyük su kütlelerinde meydana gelen dalgalardan elde edilen enerji şeklidir.
 
Gel-git ve akıntı; Enerjileri gelgit ve okyanus akıntısı nedeniyle yer değiştiren su kütlelerinin sahip olduğu kinetik ve potansiyel enerji sonucunda ortaya çıkan enerji çeşididir.
 
Hidrojen enerjisi; Su ve doğalgaz gibi birinci sırada yer alan enerji kaynaklarına hidrojenin ayrıştırılması ile elde edilen enerji kaynağıdır.
Jeotermal Enerji kaynaklarının ülke yararı için hem kamu hemde özel kuruluşlar tarafından desteklenip, geliştirilmesi gerekmektedir. (Enerji.gen.tr)

Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Alternatif enerji kaynakları teknolojisi mezunlarının iş imkanları ve çalışma alanları

“Bölümden mezun olanlar hem kamu yani devlete bağlı farklı kurum ve kuruluşlarda iş imkanı bulabilir hem özel sektörde görev alabilir hem de kendi işini kurabilir. Devlet kurum ve kuruluşlarına atananlar memur sınıflarından teknik hizmetler sınıfı dahilinde işe başlamış olurlar. Devlet kurumlarında çalışmak için KPSS sınavına girilmeli ve atanmak için yeterli puan alınmalıdır. KPSS atamalarında atanamayanlar ise alanları ile ilgili özel sektör kuruluşlarına başvurarak çalışma olanağına sahip olabilirler. Kendi işini kurmak isteyenler daha çok yeni projeler üreterek farklı şirketlere danışmanlık yapmaktadırlar. Yeni ve kullanılabilir bir proje bulunduğu takdirde getirisinin yüksek olacağı bilinmektedir.”



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü “Alternatif Enerji Teknolojileri” ile ilgili alımlar ve çalışmalar yapan birim.

Alternatif enerji kaynaklarıyla ilgili güncel gelişme ve haberleri takip etmek için enerjimagazin.com

TYT AYT Felsefede 5’te 5 Yapacaksınız: TYT AYT Felsefe Grubu Uygulaması

TYT AYT Felsefe Psikoloji Sosyoloji Mantık Konu Anlatımı Konu Testleri Deneme Sınavları ve Sorularınıza Cevap Bulacağınız Bir Uygulama

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+
Açık Lise sınavlarına hazırlanmanın en kolay hali: AçıkTercih AÖL Test Çöz!

Mobil Uygulamamızı İNDİRİN! AÖL Yeni Müfredat Çıkmış Sınav Sorularını Çözün!


Etiketler: , ,
Eklenme Tarihi: 13 Mayıs 2022